Clear Correct, de doorzichtige beugel

In onze praktijk streven we ernaar om onze patiënten de beste en meest geavanceerde tandheelkundige zorg te bieden. Daarom zijn we verheugd om ClearCorrect aligners van Straumann aan te bieden als een optie voor onze patiënten die op zoek zijn naar een discrete en effectieve manier om hun glimlach te verbeteren.

Wat zijn ClearCorrect Aligners?

ClearCorrect is een innovatief systeem voor tandheelkundige correctie dat gebruikmaakt van doorzichtige aligners om tanden geleidelijk te verschuiven naar de gewenste positie. Deze aligners zijn gemaakt van een comfortabel en transparant materiaal, waardoor ze vrijwel onzichtbaar zijn tijdens het dragen.

Hoe werkt het?

Het proces begint met een vrijblijvend intake gesprek waarbij lichtfoto’s en een digitale scan van uw gebit gemaakt zullen worden. Samen met de ortho-assistente zult u hier uw verwachtingen en motivatie bespreken. Om u alvast voor te bereiden op dit gesprek ontvangt u een smile checker van ons via de mail.

Nadat we alle bovengenoemde informatie hebben verzameld, zullen we in samenwerking met ClearCorrect geheel vrijblijvend een behandelplan voor u opstellen. Ongeveer 3-4 weken na de intake nodigen we u uit om het behandelplan in onze praktijk te bespreken. Tijdens dit gesprek laten we u een demo-filmpje zien waarin het verwachte behandelresultaat wordt getoond. Het eindresultaat van de behandeling is dus al zichtbaar voordat de behandeling is gestart!

Ook zullen we de duur van de behandeling en de totale te verwachten kosten van het behandelplan met u bespreken.

De kosten en de duur van de ClearCorrect behandelingen verschillen per patiënt.

Als u akkoord gaat met de behandelingen zullen wij de op maat gemaakte aligners bestellen, dit zal ongeveer 4 weken duren. De aligners zullen met regelmaat worden vervangen en gecontroleerd worden in onze praktijk.

Waarom ClearCorrect?

ClearCorrect aligners bieden een aantal voordelen ten opzichte van traditionele beugels. Naast het feit dat ze bijna onzichtbaar zijn, zijn ze ook comfortabel om te dragen en kunnen ze eenvoudig worden verwijderd voor eten, poetsen en flossen. Bovendien bieden ze een efficiënte manier om diverse orthodontische problemen aan te pakken, waaronder scheve tanden, overbeet, onderbeet, open beet en ruimtes tussen tanden.

Maak vrijblijvend een intake afspraak

Als u geïnteresseerd bent in het verbeteren van uw glimlach met ClearCorrect aligners kunt u contact opnemen met onze praktijk. Wij zullen dan met u een vrijblijvend intakegesprek inplannen.