Beugels

Staan uw tanden scheef, te ver naar voren of juist naar achter? Een behandeling met een beugel kan er dan voor zorgen dat uw tanden weer recht komen te staan. Ook als er te weinig ruimte is in uw mond of de tanden en kiezen passen niet goed op elkaar, kan een beugel de oplossing zijn. Vaak is er een combinatie van verkeerde groei van de kaken en een onregelmatige stand van het gebit. Een beugelbehandeling, ook wel orthodontische behandeling genoemd, wordt uitgevoerd door een tandarts voor orthodontie of orthodontist.

Beugelbehandelingen worden in Nederland uitgevoerd door tandartsen en orthodontisten. Tandartsen die zich extra hebben verdiept in beugelbehandelingen noemen zich tandarts voor orthodontie. Zo is het duidelijk of u bij een tandarts of orthodontist komt. Beide behandelaars voeren dus orthodontie-behandelingen uit, maar de orthodontist neemt ook de meer ingrijpende behandelingen voor zijn rekening. De tarieven voor orthodontisten en tandarts voor orthodontie zijn gelijk.

Binnen onze praktijk voert tandarts Regardt Perold orthodontische behandelingen uit; hij werkt met zowel brackets als clear aligners (doorzichtige beugels van ClearCorrect Straumann). Voor meer informatie kunt u een consult aanvragen bij tandarts Perold.

Bronnen: KNMT